Dansk Erhvervsoptik

Hvem betaler?

Hvornår skal virksomheden betale?

Oplever en medarbejder gener på grund af computerarbejde, har han eller hun ret til en synsprøve hos en optiker. Viser en optikersynsprøve, at medarbejderen har brug for en skærmbrille, skal virksomheden betale for skærmbrillen.

Virksomheden skal ikke betale for en skærmbrille, hvis medarbejderen kan anvende sine private briller eller kontaktlinser til arbejdet foran skærmen. 

Der kan være gener og ulemper ved at bruge private briller i forbindelse med skærmarbejde. Du kan læse mere herom nedenfor.

Mistanke om behov for skærmbriller?

Medarbejderen har ret til en synsundersøgelse, hvis der opstår gener på grund af computerarbejde. Undersøgelsen skal så vidt muligt ske inden for normal arbejdstid. Hvis undersøgelsen viser, at det er nødvendigt med skærmbriller for at afhjælpe generne, skal virksomheden betale for skærmbrillen. 

Regler og vejledning

Vores arbejde er baseret på regler og vejledninger fra Arbejdstilsynet og Branchemiljørådet. Vores skærm- og sikkerhedsbriller lever derfor altid op til alle lovmæssige krav. 

Hvad koster skærmbriller?

En firmaaftale med Dansk ErhvervsOptik sikrer, at du som virksomhed altid kender prisen på skærm- og sikkerhedsbriller. Samtidig får du adgang til vores konkurrencedygtige priser.

Sådan gør du

En skærmbrille er en brille, der er specielt udviklet til at give dine øjne de bedste forhold, når du arbejder foran en computerskærm. Klik på linket nedenfor og læs mere om, hvordan du får skærmbriller.  

Gener ved brug af privatbriller

Rigtig mange bruger deres private brille, når de arbejder foran computeren. Det kan give gener som hovedpine, rygsmerter, stivhed i nakke og skuldre samt træthed og svien i øjnene, fordi den private brille typisk ikke er tilpasset den særlige synsafstand til skærmen. På den måde kommer man ofte til at anstrenge øjnene og sidde uhensigtsmæssigt for at få et klart billede på skærmen, og det kan resultere i gener.